Zoeken

Over de Sapphire Family

Wat is Sapphire Leadership Group Inc.?

De zichtbare buitenkant

Sapphire Leadership Group Inc. bestaat al 20 jaar en wordt geleid door oprichter Arthur Burk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Anaheim, Californië.

We zijn een onderneming met winstoogmerk met vestigingen in Canada, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Afrika en Australië. We onderhouden een sterke collegiale band met denkers, sociale ondernemers en aanjagers van verandering van allerlei soort over de hele wereld.

We zijn een denktank, toegewijd om op de Bijbel gebaseerde instrumenten te vinden die meetbare, verifieerbare en blijvende veranderingen brengen in onze cultuur. Over het algemeen zijn wij niet geïnteresseerd in problemen die anderen al bestuderen. Wij zoeken naar de nog niet onderzochte problemen. Wij richten ons daarmee op een kleine niche, waarmee we voornamelijk de ideologisch gedreven sector van het Lichaam van Christus dienen.

Onze huidige projecten bestaan onder andere uit het onderzoeken van het DNA van de fractals van vier, vijf en twaalf; het onderzoeken van hersenstructuren die bijdragen aan hardnekkige moeder/dochter problemen; het testen van nieuwe strategieën voor omgaan met kinderepilepsie; apps voor de bevrijdingsbediening om diagnostiek te faciliteren; en het doorbreken van de grens tussen “wereldse” en “geestelijke” marketingstrategieën voor bedrijven.

Het onzichtbare hart van het bedrijf

Ik ben een pragmatische dromer. Ik ben al sinds mijn 13de ondernemer. Ik houd zowel van vloeiende soepele processen als van meetbaar rendement, uitgedrukt in meer dan geld alleen. Een goed gevoel tijdens een geestelijke bijeenkomst telt voor mij niet mee. Ik houd ervan als iets meetbaar is. Als pragmaticus vind ik bovendien dat de christelijke gemeenschap de Koning te weinig meetbaar rendement oplevert voor Zijn investering in het Kruis en het graf.

Ik ben ook een dromer. In de principes van Gods woord zie ik een eindeloze schatkist van dynamische krachten die in samenhang gebruikt kunnen worden. Net zoals een vliegtuig een precieze assemblage is van miljoenen componenten, werkend volgens alle natuurwetten, zo geloof ik ook dat er eindeloze mogelijkheden zijn om nieuwe dingen te doen, gebruik makend van de speelvelden die het leven ons biedt en werkend volgens de principes uit Gods woord.

Historisch gezien heeft de kerk de levende principes versmaad en de limiterende aspecten van theologie omarmd. De kerk heeft gretig wonderen nagejaagd om aan de realiteit van het moment te ontkomen en hierbij neergekeken op het onderzoekswerk in laboratoria, waar de principes worden toegepast op hypotheses, die op die manier steeds verfijnd kunnen worden.

Een belangrijk rolmodel uit mijn jeugd was George Washington Carver. God sprak tot hem in het bos en vertelde hem dat hij de pinda helemaal moest ontleden. Dat deed hij: hij scheidde de proteïne, oliën, vezels, etc. Hierna zei God dat hij de pinda weer op moest bouwen, waarbij hij gebruik moest maken van de principes van druk, temperatuur en verenigbaarheid/compatibiliteit. George Washington Carver is hiermee aan de slag gegaan en zo is de hele synthetische industrie geboren.

Wat hij deed met natuurkunde beginnen wij van SLG nu te doen met sociale structuren. Waar mensen dingen doen, wat het ook maar is, daar zijn bouwstenen aanwezig. We streven ernaar de principes uit Gods woord toe te passen op die bouwstenen om de cultuur vooruit te bewegen van een paard-en-wagen tijdperk naar nu, het tijdperk van de jumbojet.

Onze passie wordt niet breed gedragen. Dat kan ons niet schelen. Onze missie is verwarrend voor velen. Niet voor ons. Onze producten vallen in de ogen van velen uit de toon. Net als de gebroeders Wright, zijn we ervan overtuigd dat de generaties na ons zullen bouwen op onze baanbrekende werken.

Onze ideeën zijn (nog) niet voor de massa, maar mensen, die ten einde raad zijn en hartstochtelijke visionairs kunnen hier tools vinden, waar ze veel aan hebben.

Wij zijn, zonder verontschuldiging, niet de gemiddelde denktank, bedrijfsconsulent of christelijke onderneming.

Arthur Burk